Vloerbekleding

DVDM Totaalinterieur - Aalst - VloerbekledingBinnen het gamma van vloerbekledingen voor zowel huishoudelijk als kantoorgebruik beschikt DVDM Totaalinterieur over een groot assortiment aan tal van vloerbekledingen.

 

Linoleum

Een exclusieve vloer vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen zoals lijnolie, natuurhars, jute, houtmeel en kurk. Het resultaat is een haast onverslijtbare vloerbedekking die vrijwel in alle woonruimtes tot zijn recht komt. Linoleum is elastisch, sterk en onderhoudsvriendelijk en geschikt voor elke ruimte die vrij is van opstijgend vocht (opstapeling van vocht onder het linoleum veroorzaakt rotting). Het kan evenwel zonder problemen toegepast worden boven vloerverwarming.

Het leggen van linoleum vereist een vakkundige aanpak en wordt best door specialisten uitgevoerd. De stroken linoleum worden op de ondergrond gekleefd en de onderlinge naden worden d.m.v. lasdraden aan elkaar gelast. Een goede vakman kan in sommige gevallen (afhankelijk van de vorm van de ruimte en de lengte van de stroken) linoleum leggen zonder gebruik te maken van de lasdraden, met een nagenoeg naadloos effect tot gevolg.

Linoleum is hiernaast ook uiterst geschikt om motieven in de vloer uit te werken. Na plaatsing wordt de vloer behandeld met een beschermingslaag.

 

Vinyl

Steeds meer mensen willen een functionele vloer. Vinyl is onderhouds- en budgetvriendelijk en geschikt voor de hele woning. Het is makkelijk te versnijden en kan door een handige doe-het-zelver geplaatst worden op voorwaarde dat er niet veel hoeken en uitsparingen moeten gemaakt worden. Vinylvloeren zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar, waardoor er grote prijsverschillen zijn.

Er is een enorm aanbod aan motieven op de markt, waaronder zelfs imitaties van andere materialen. Het is echter het mooist wanneer het op authentieke wijze gebruikt wordt, met gewolkte motieven of effen kleuren, eventueel met ingewerkte motieven. Hoe vakkundig de imitaties van hout of tegels ook uitgevoerd zijn, een imitatievloer in vinyl kan niet concurreren met de echte materialen en creëert zelfs een 'goedkoop' effect, een label dat een degelijke vinylvloer zeker niet verdient.

 

Laminaat

Laminaat is een hedendaagse vloer met tal van voordelen en eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Elke plaats krijgt een stijlvolle en schitterende uitstraling. Door de stevige verbinding en de sterke toplaag is de vloer bestand tegen vlekken. Bovendien is de vloer bijzonder krasvast, dus geschuif met stoelen of vuile schoenen kunnen geen kwaad. In een handomdraai maakt u uw vloer terug schoon. Even dweilen met water en een zacht schoonmaakmiddel volstaat om de vloer te reinigen. U en uw gezin kunnen rustig uw gang gaan zonder bang te zijn om de vloer te beschadigen of urenlang te moeten schoonmaken.

 

Parket

Parket draagt al jarenlang de titel van de oudste en wellicht ook de meest succesvolle vloerbekleding in de geschiedenis. Omwille van het comfort uiteraard, maar ook omdat parketvloer een behaaglijke natuurlijke warmte geeft. U kunt kiezen uit zowel klassieke als afgewerkte parket. Enerzijds is er het klassieke parket, dat ruw of voorgeschuurd aangekocht wordt en anderzijds de vooraf afgewerkte parket. De klassieke variant wordt volledig afgewerkt bij de klant, van het plaatsen tot het opschuren, vullen van poriën, vernissen of boenen. Het afgewerkte parket kan dankzij het tand- en groefsysteem eenvoudig, snel en nauwkeurig gelegd worden.

 

Vast tapijt

Vast tapijt heeft een warme uitstraling en is aangenaam om op te lopen. Het is verkrijgbaar in alle prijsklassen, waarbij men in grote lijnen kan stellen dat de kwaliteit recht evenredig is met de prijs. De eigenschappen en vuilbestendigheid zijn afhankelijk van de gebruikte materialen. Synthetische tapijten zullen sneller stof aantrekken dan wollen tapijten, maar die zijn dan weer minder vlekbestendig. Het dagdagelijkse onderhoud beperkt zich tot stofzuigen en zwaardere vervuiling kunt u aanpakken met tapijtreinigers.

 

Keramische tegels

Zoals alle keramische materialen zijn keramische tegels, hard, sterk, hygiënisch, makkelijk schoon te maken, niet ontvlambaar en vuurbestendig. Dit zijn algemene voordelen, er kunnen wel verschillen tussen de diverse type tegels zijn. Tegels zijn stevig, ze buigen niet en trekken niet krom ook dit zijn eigenschappen die inherent zijn aan de aard van keramische materialen.

Keramische tegels worden gebruikt voor vloeren en wanden, vanwege het afwerkingkarakter dienen ze aan twee functies te voldoen: een decoratieve functie of een technische functie. De decoratieve functie is onderhevig aan smaak en de creatieve mogelijkheden van bij te leveren decorelementen. De technische functie is gebaseerd op kennis van materialen en hun fysieke mogelijkheden en de wijze waarop deze aansluiten aan de gewenste toepassing.

 

Natuursteen

Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk. Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is. De aardkorst waarop wij leven bestaat voor een belangrijk deel uit natuursteen. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk en wordt natuursteen in vrijwel alle landen gewonnen.

 

Waarom Natuursteen?

Duurzaam

Natuursteen werd door de eeuwen heen gevormd. Sommige natuurstenen bleven op grote diepte steken, anderen kwamen aan de oppervlakte en nog anderen werden naar buiten geduwd als gebergten.

Natuursteen is dus een grondstof die al heel wat heeft beleefd en nog heel wat kan beleven!

Uniek

Natuursteen werd door de natuur zelf aangemaakt en elke tegel heeft hierdoor een andere kleurnuance en structuur.

Betaalbaar

Door het steeds ruimere aanbod krijgen we natuursteen reeds in verschillende prijsklassen.

Onderhoud

De juiste materiaalkeuze in functie van de toepassing gecombineerd met het juiste vloeronderhoud, garandeert u een jarenlange tevredenheid.

Tijdloos

Natuursteen is en blijft een tijdloos bouwmateriaal.